Bemutatkozás

 

A népi építészettel akkor kezdtünk komolyabban foglakozni, amikor is elkerülhetetlenné vált a felismerés, hogy a mai építőipar zsákutcába jutott és az emberekre „ráerőszakolták” az igénytelen, rossz minőségű építőanyagokat/ nem is beszélve azoknak, a testi és mentális egészségre gyakorolt negatív behatásairól/ és a stílustalan, „magyar mediterránnak” csúfolt épületeket. Úgy gondoltuk, nem vagyunk hajlandóak beállni a sorba és inkább visszakanyarodunk eleink építészeti hagyományaihoz és a természetes építőanyagokhoz.

Nem volt nehéz döntés, mivel a régi épületek rendelkeznek azzal az emberi léptékkel és otthonos hangulattal, ami mára kiveszett a családi házak többségéből.

A régen használatos anyagok: mint a vályog, egyéb sáralapú falak, kő, fa, mind-mind a természetből voltak kitermelve, ezáltal egészséges és a környezettel harmóniában lévő házakban élhettek az emberek.

Elsősorban vályogból való építkezésben szereztünk tapasztalatot; a gerendaházak felé akkor fordultunk, mikor erdélyi kirándulásaink során azzal szembesültünk, hogy a régi gerendaházakat felváltja a modern építkezés és kezdenek tönkre menni múltunk ezen remekei. Azon felül, hogy egy egészséges és olcsó alternatívát kínálunk az építkezni kívánók számára, egyfajta misszióvá is vált a munkánk, a cél ,hogy megmentsük, ezeket a csodálatos épületeket.

 

Referencia házaink:

 

Itt találják legfrissebb referencia házainkat. Tovább a leiráshoz:(katt rá)

 

 

     

 

                                   További referencia házak (kattints a képre)

 

AKTUÁLIS HÁZAINK:

 

                                  "A képeken látható antik rönkházak rendelhetők"

 

    

 

                                     További aktuális házaink (kattints a képre)

 

 

 

 

 

Vissza az oldal tetejére